HodL a Holdig

HodL a Holdig

Uniswap

Melyik DEX éli túl a medvét?

2022. november 02. - WannabeSeanConnery

uniswap.png

A cikk tartalma nem befektetési tanácsadás, mint ahogy semmi sem az amit ezen a blogon olvasol. Az, hogy én mely projectekben hiszek az lényegtelen, simán tévedhetek, vagy lehet hogy átsiklok olyan tényezők felett amik teljesen más megvilágításba helyeznék a dolgokat, ezért csináld meg a saját kutatásod, járj utána a dolgoknak.

Az előző cikkből is kiderülhetett, hogy én bízok az ethereum sikerében. A személyes porfólióm is nagyban erre a tézisre támaszkodik. Tartok ETH-t, és olyan coinokat amik közvetve az ethereum ökoszisztémájához kapcsolódnak, mint például a Polygon Matic, ami egy layer-2-es megoldásként terhet vesz le az ethereum hálózatáról. De tartok oracle-t is, ami pedig nélkülözhetetlen lesz ha a DeFi szektor újra megindul és megszaporodnak az olyan okosszerződések amikhez kelleni fognak olyan adatok a külvilágból amikre egy blokklánc nem lát rá.  A portfólióm nagy hiányossága, hogy egészen eddig nem tartottam DEX tokent. Vagyis egy decentralizált pénzváltó "DEX" natív tokenjét. Ezt orvosolva belevetettem magamat a kutakodásba, hogyan is áll jelenleg DeFi, és ezen belül melyik pénzváltó mekkora szeletet hasít ki magának a tortából.

lama.PNG

Mint az a fenti ábrán is látható, a DeFi piac nagyjából egyszerre olvadt el a kriptóvalutákal együtt, és köszöntött be a medvés hangulat. Az öreg tőzsdegurutól André Kosztolányitól megtanulhattuk, hogy érdemes lehet azokat a papírokat keresni amik nem zuhantak akkorát, vagy tartották a pozíciójukat annak ellenére is, hogy a saját ágazatuk teljes egészében lefele irányba ment. Mivel ezek lehetnek a következő felfutás nagy nyertesei.  (forrás: defilama)

uniswapvolume.PNG

Az ábrán a decentralizál pénzváltók volumene látható a kriptópiaci medvés trend kezdete óta napjainkig. A zöld gyertyák jelzik a uniswap forgalmát. Látható, hogy míg a többi pénzváltó kikopott a uniswap nem csökkent olyan mértékben. (forrás: defilama)

dune.PNG

Ez a kép talán még beszédesebb, a DEX-ek elmúlt 7 napjának a piaci részesedése látható forgalom alapján. Rózsaszínnel a Uniswap. (forrás: dune.com)

És ami személyesen engem illet, én ethereumért vásároltam uni tokenet, így megnéztem azt is hogyan áll az ETH/UNI pár. Mint látható nagyon-nagy mélyponton van a uni token az eth-val szemben, de nemrég volt egy golden cross a grafikonon ami bullish jelzés a uni számára.

ethuni.PNG

godencross.PNG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hodl-a-holdig.blog.hu/api/trackback/id/tr9417968578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása