HodL a Holdig

HodL a Holdig

Feltétlenül érdemes kivárni a recessziót ha kriptóba akarunk fektetni?

2023. február 15. - WannabeSeanConnery

Korábbi cikkekben már írtam arról, hogy recesszióra számítok 2023-ban. Ennek ellenére tovább növeltem a kitettségemet chainlinkben, aminek több oka is van. Egyrészt nem lehetünk biztosak benne, hogy a kriptópiac is ugyanakkorát fog esni mint a részvénypiac (már amennyiben ez megtörténik), hiszen igazi tőzsdekrach idején még nem láttuk hogyan vizsgázik ez a szektor. Az S&P 500-nak még bőven van tere a lefele menetelben, hiszen a korábbi csúcsához képest még messze nem esett olyan drasztikusan az árfolyama, nem úgy mint a bitcoiné. Ha hasonló mértékű lenne a zuhanás a két szektor esetében az földbe döngölné a kriptópiacot. De nem is ez volt a fő indokom a vásárlásban. A kis piaci kapitalizációval rendelkező eszközök ugyanúgy képesek lehetnek kilőni egy jó hír hatására még akkor is ha medvés a tendencia. Pár hónapja vettem HBAR tokent 4,5 centes árfolyamon ami azóta duplázott egyet, köszönhetően annak, hogy a DELL is beszállt a Hedera irányítási tanácsába. Valamint az is közrejátszott a döntésemben, hogy ez a vásárlás viszonylag elenyésző a portfólióm méretéhez viszonyítva. Nyilván ha ez lenne az első befektetésem akkor nem kis cap-es coint veszek, és akkor ki is vártam volna még egy darabig hátha lesz jobb beszálló. Így viszont, hogy a chanlinkben az erős fundamentumok miatt hosszabb távon gondolkodom nekem a 6.55 dolláros árfolyam is bőven jó beszálló volt. A továbbiakban a HBAR-t fogom DCA-azni, havonta, olyan összeggel amit a fizetésem még megenged (ami nem sok :’-) de ebben a projectben is nagy fantáziát látok) Jelenleg így néz ki a portfólióm, amiben már nagy változásokat már nem hiszem, hogy eszközölök.  

Update +1 indok a vásárlásra: Ha be is következik az amit idén várok a részvénypiactól, addig hónapok telhetnek el. Ez alatt pedig van lehetősége a kriptónak fölfelé mozogni annyit, hogyha onnan lefelé is fordul, akkor is a mostanihoz képest magasabban lehet az árfolyam. Még ha ez nem is valószínű a top coinok esetében, de egy kis cap-es coinnál ezt is számításba kell venni.

Ne feledd amit itt olvastál az nem befektetési tanácsadás!

230114.png

A bejegyzés trackback címe:

https://hodl-a-holdig.blog.hu/api/trackback/id/tr2018050456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása