HodL a Holdig

HodL a Holdig

Könyvajánló befektetői gondolkodásmód elsajátításához

2023. január 28. - WannabeSeanConnery

Az alábbi három könyv, aminek a tartalmát röviden ismertetem nem kriptó specifikus, sőt igazából egyik eszközosztály világába se kalauzolja el az olvasót mélyebben. Ezeknek a könyveknek nem az a célja, hogy gyakorlati tanácsokkal lássa el az embereket hogy miként boldoguljanak például a tőzsde, vagy az ingatlanpiac világában. De nem is olyan bullshit könyvek ezek mint például a ”Titok”, vagy más olyan alkotások amik a autoszuggesztióról, a vonzás törvényéről szólnak. Ennek ellenére mégis nagyon hasznos alapvetéseket tartalmaznak, amik a sikeres befektetői gondolkodásmód elsajátításához elengedhetetlenek, és szilárd alapokat nyújthatnak azok számára akik még csak kacérkodnak a befektetések világával. Ugyanakkor hasznos lehet azok számára is akik már rendelkeznek befektetéssel valamilyen formában. Egyik könyv sem túl hosszú, mindegyik kb. 150 oldal alatt van.

 

keslel.jpg

Késleltetett jutalom – Joachim de Posada és Ellen Singer

A pszichológia és a pénzügyi döntéshozatal kapcsolatát járja körbe, és bemutatja, hogyan befolyásolják az érzelmek és a személyes vágyak a pénzügyi döntéseinket. A könyv azt hangsúlyozza, hogy a jövőbeli jutalmakat jelentő döntések meghozatala és a jelenbeli örömök elhalasztása a kulcsa a hosszú távú pénzügyi sikernek. A könyv a jövőbeli jutalmakat értékelő képesség fejlesztését javasolja, hogy segítsen az olvasóknak elkerülni a jelenbeli örömökkel járó hibás döntéseket.

bailon.jpg

Bailon leggazdagabb embere – George S.Clason

Mesebeli példákon keresztül tanítja az olvasókat a pénzügyi siker elérésének alapelveire amik az ókori Babilon városában játszódnak. Azt sugallva, hogy a gazdagság megteremtésének kulcsa a takarékosság és a befektetés, valamint a pénzügyi intelligencia fejlesztése.

rithcdad.jpg

Gazdag papa, szegény papa – Robert Kiyosaki

A könyv a pénzügyi oktatásról és az anyagi jólét megteremtéséről szól, és bemutatja a szerző saját tapasztalatait és tanulságait a pénzügyi siker eléréséről. A könyv azt hangsúlyozza, hogy a hagyományos anyagi tanácsok helyett egy új, alternatív gondolkodásmódot kell alkalmazni a pénzügyi siker eléréséhez, és hogy a passzív jövedelemforrások létrehozása a kulcsa a gazdagság megteremtésének.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hodl-a-holdig.blog.hu/api/trackback/id/tr3718036368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása